КОЛОКВИУМ ЗА ЗЪБОЛЕКАРИ И ЗЪБОТЕХНИЦИ „Баланс и хармония“: 4 юни 2022 г.

colloquium dental sofia 4-6-2022

Уважаеми Зъболекари и зъботехници,

Имаме удоволствието да ви поканим на КОЛОКВИУМ ЗА ЗЪБОЛЕКАРИ И ЗЪБОТЕХНИЦИ „Баланс и хармония“, който ще се проведе на 4 юни 2022 г. в гр. София, Зала Витоша, ИнтерЕкспо Център, бул. Цариградско шосе 147.

За постигането на предсказуеми естетични и функционални протетични резултати, специалистите, участващи в изработването на лечебния план и в лечението трябва да говорят на един и същ професионален език. От доста години се стремим да организираме събития с екипни лекции защото вярваме, че това е пътят към съвременната дентална медицина, която предоставя на пациента качествено лечение.  

Ето лекторите и темите:

д-р Кирил Динов и Клаудио НаниниСинергия между функция и естетика! Може ли да бъде лесно?
РЕЗЮМЕ
Отпечатъци, регистрати, лицева дъга, снимки, видео, …….. Това е само част от информацията, която трябва да обменят клиницистът и зъботехникът за осъществяване на адекватна протетична рехабилитация. Следователно нужен е систематичен подход – задълбочен клиничен преглед, модели за изследване, диагностичен восъчен образ, проверка /мокъп/, водена хирургия и т.н. – за да бъде възможно да се постигнат предвидими резултати както по отношение на техническата част, така и от клинична гледна точка. Разбира се, нужно е използване на съвременни материали – литиев дисиликат и цирконий, а също и подходящи техники, позволяващи стабилно дълготрайно фиксиране. Лекторите биха искали да демонстрират, че чрез строг и опростен протокол е възможно да се постигнат резултати, достъпни за всеки и носещи голямо удовлетворение както за екипа, така и за пациентите.

доц. Марко Яковац и Драган СтоликаДигитален протокол за минимално-инвазивна дентална медицина.
РЕЗЮМЕ
Денталната медицина и неснемаемото протезиране променят своите протоколи. Революцията в дигиталната индустрия присъства все повече в ежедневната дентална практика. Първите стъпки в дигиталния работен процес са известни от десетилетия. Пълният цифров протокол обаче не бе възможен преди да имаме цифрови скенери, които са достатъчно точни за орални рехабилитации. Освен от скенери, имаше нужда от нови 3D принтери с голяма прецизност, фрезовъчни апарати и материали. Преди няколко години не можехме да поставим дълги мостови конструкции без някои компромиси или ръчни техники за послойно нанасяне. Днес имаме научно доказателство, че цифровите скенери по отношение на точността са в обхвата на аналоговите отпечатъци. Новите материали имат изключителни естетически и механични свойства и можем да ги използваме за цялостни възстановявания на зъбни дъги без наслояване. С някои ограничения днес можем да преминем към пълен цифров работен процес. Повечето от зъболекарите имат познания за някои аналогови протоколи и същите трябва да са достъпни за цифровата дентална медицина. Протоколите са много важни за предвидимо лечение.

д-р Клеантис МанолакисПредизвикателствата във връзката между естетиката и дълготрайните резултати при съвременните възстановявания с цирконии.

д-р Луис Хардан – Дентална фотография.

РЕЗЮМЕ Много лекари по дентална медицина вече използват камерите на своите смартфони за да документират случаите си и да комуникират със своята лаборатория, понеже не използват професионални фотоапарати. Лошо заснетата снимка може да компрометира качеството на денталната работа. Поради това е много важно да сме наясно как правилно да използваме камерата на смартфона в контекста на клиничната фотография. Това ще бъде и темата на лекцията, с която ще ви запознаем как лесно и финансово достъпно да правите документиране на клинични случаи.

д-р Венцислав Стоев – Нанотехнологии при комплексното лечение на ТМС.

РЕЗЮМЕ В последните години се създадоха нови методи и технологии за ребалансиране на мускулната система на ТМС и свързаните мускулни вериги. Заедно ще погледнем от нов ъгъл на биофизичното и биомеханичното взаимодействие на нервно-мускулната система чрез стимули, базирани на фотонни емисии и нови технологии. След това ще разгледаме връзката между стоматогнатната система и стойката и защо е необходим мултидисциплинарен подход и на кои външни специалисти може да разчита зъболекарят, за да създаде цялостен екип за диагностика, терапия и поддръжка за лечение на „постуралния пациент“. Ще бъдат демонстрирани тестове, които могат да са полезни за оценка на дисбаланси на ТМС, функционалността на рецепторите и за наблюдение на промените. Ще бъде предложен протокол за прилагане на нанотехнология в денталния кабинет.

Организатор: Инфодент ООД, тел. 02/963 45 43; 0899 103 913; e-mail: infodent@infodent.bg

Програма по часове и регистрация ТУК !